tiistai 22. toukokuuta 2012

Kuistilla

Istun kuistilla ja yritän pakottaa itseni lukemaan saksankielistä artikkelia, jossa analysoidaan, kuinka varhaiskristillinen filosofi Origenes Aleksandrialainen käyttää prosopopoeiaa argumentaationsa tehosteena. En vielä pari päivää sitten ollut edes kuullut koko käsitteestä. Artikkeli on jonkun italialaisen filologin kirjoittama ja liittyy pikemminkin klassiseen retoriikkaan kuin omaan alaani myöhäisantiikin teologiaan. Onnistuin kahlaamaan sen jo kerran läpi; kohta pitäisi omaksua analyyttisempi ote ja tiivistää 20 saksankielistä sivua kahteen englanninkieliseen sivuun. Ne toimitan professori A:lle, jonka tutkimusassistenttina työskentelen tämän kesän. Onneksi tästä huvista edes maksetaan!

Vieressäni Sonya on syventynyt kunnioitusta herättävän A2-kokoisen miellekartan äärelle, josta hän kopioi tietoa muistilapuille viime hetken pänttäystä varten. Aiheena näkyy olevan "Paul and Gender". Tarjosin Sonyalle turvapaikan kuistilta, sillä undergradien asuttaman Cruddas Housen seinät on tehty pahvista ja huolimatta nyt tenttiaikana vallitsevasta exam quietista keskittyminen on usein hankalaa.

Kuistille aukeavan suuren avoimen ikkunan takana Ant makaa välillä sängyllään ja istuu välillä tietokoneensa ääressä epätoivoisen näköisenä. Äsken kävimme syvällisen keskustelun mallia:

A: "I'm so bored..."

S: "You should go for a run! The weather is gorgeous!"

A: "I hate running. I just want to eat cake..."

Poor guy.

Kuistia rajaavan tiiliaidan toisella puolella katedraalin puutarhurit tekevät istutustöitä ja huutelevat toisilleen. 

Katolla laulaa lasten vesipilliltä kuulostava pikkulintu. Lähipuussa kujertaa kyyhkynen.

Äsken idyllimme särki kovaääninen musiikki, joka kantautui Baileyn varrelta. "Singularly unhelpful", mutisi Sonya. Pohdimme hetken, oliko kappale Rockysta vai Rambosta. Emme tulleet mihinkään tulokseen - paitsi siihen, että meidän pitää järjestää tyttöjen Rambo-elokuvailta.

Vaikka postgradin elämässä opiskelu ei koskaan lopu, sateisen huhtikuun ja melkein yhtä epäilyttävän toukokuun alkupuolen jälkeen täällä on taas kesä.

2 kommenttia:

  1. Hih, kuinka hauskaa kun voin ihan oikeasti mielessäni visualisoida nuo hetket! :)
    Hieno banneri ;) Sopii todella hyvin :D

    VastaaPoista
  2. Vastaa sille, että "The cake is a lie". Ps. hienoa, että sait assarin homman!

    VastaaPoista